Jankovics Lajos
Fordító

Kimutatás

Honlap-menü
Útvonal tervező
Itt hamarosan útvonaltervezés logo lesz.
A fejezet kategóriái
Hírek a honlapról [32]
Minden frissítés ami a honlapon van
Álltalam jónak tartott cikkek [34]
Minden olyan cikk amit szerintem érdemes elolvasni
Kedvenc zenéim [4]
Minden olyan zene ami tetszik
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 4
TV műsorok
Kedvenc oldalaim

Google
Facebook
Mailbox
Freemail
Flash Rádió
Játék
Repülők légtérben
RSS
Blatcasta RSS
YouTube RSS

Statisztika
Belépés
Facebook
Főoldal » 2014 » Október » 5 » Gyors katasztrófa jöhet Oroszországban
14:38:10
Gyors katasztrófa jöhet Oroszországban
Politikai forradalomhoz vezető gazdasági összeomlást jósol Oroszországban Mihail Hodorkovszkij orosz mágnás, aki tíz évet ült börtönben a Putyin-érában. A katasztrófa hamarabb bekövetkezhet, mint gondolnánk.

Az idősebbek még pontosan tudják mit fed a nagy októberi szocialista forradalom kifejezés. Az 1917-es oroszországi gazdasági-politikai összeomlást követő kommunista hatalomátvételt illette ezzel megnevezéssel a szocialista rendszerek hivatalos ideológiája. Mihail Hodorkovszkij, aki tíz évvel ezelőtti letartóztatása előtt Oroszország leggazdagabb embere volt, úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin államfő ennek a katasztrófának a megismétlődése felé vezeti országát.
Attól tartok, hogy ez a válság sokkal gyorsabban bekövetkezhet, mint várnánk - mondta a tavaly decemberben elnöki kegyelemmel kiszabadult, jelenleg svájci emigrációban élő üzletember a Bloombergnek adott interjújában. A múlt század elején a gazdasági körülmények végletes leromlása vezetett el a cári diktatúra bukásához, a Lenin vezette bolsevikok hatalomra kerüléséhez és a Szovjetunó megalakulásához. Iscso ráz Az események elejét illetően ugyanez a forgatókönyv várható: a gazdasági válság robbanthatja ki a forradalmat. Az események végzetes láncolata a Krím márciusi elfoglalásával, majd az ennek nyomán Délkelet-Ukrajnában kitört polgárháborúval indult el. Ennek nyomán a tőke menekülni kezdett Oroszországból - idén az első félévben 75 milliárd dollár hagyta el az országot, míg tavaly egész évben csupán 61 milliárd dollár -, és a nyugati hatalmak gazdasági szankciókkal sújtják az országot. A rubel 14 százalékot veszített értékéből csak az elmúlt három hónapban. A Nemzetközi Valutaalap mindennek alapján a korábbi felére, 0,5 százalékra vitte le az orosz GDP jövő évi növekedésére adott prognózisát. Idén várhatóan recesszióba kerül a gazdaság. Hodorkovszkij személyes vagyonát 15 milliárd dollárra becsülte a Forbes 2004-ben. Cége, a Jukosz olajvállalat piaci értéke 35,7 milliárd dollár volt 2003 októberében. Az ellene indított perekben adóelkerüléssel, pénzmosással és sikkasztással vádolták meg, amelyeket mindvégig tagadott. A Jukoszt szétdarabolták, nagy részét a többségi állami tulajdonban lévő OAO Rosznyefty vásárolta fel. Egyszemélyi hatalom A mágnás szerint hazája vesztét - akárcsak 1917-ben - egy személy eltúlzott hatalma fogja okozni. Az autoritáriánus rezsimek, különösen azok, amelyek nem valamilyen ideológiára, hanem egy bizonyos személy tekintélyére épülnek, instabilak - magyarázta az interjúban. Az autokrata úgy tudja fenntartani személyes hatalmát, hogy újra és újra felégeti a földet maga körül, nem enged magához közel senkit, nem hallgat másokra, ezért végül végzetes hibákat követ el. Putyin már ebben a fázisban van. Oroszország Európa része, kultúrája, tradíciója Európához köti, ezért szorosabbra kellene fűznie kapcsolatait Európával - véli az üzletember, aki szerint valójában azért indítottak koncepciós pereket ellene, mert ellenzéki politikai erőket támogatott. Erre azonban, ha be is következik, még várni kell. Putyint ugyanis a felkorbácsolt nacionalista érzelmeknek köszönhetően minden bizonnyal újraválasztják a 2017-es elnökválasztáson - jósolja Hodorkovszkij.

Share

Kategória: Álltalam jónak tartott cikkek | Megtekintések száma: 498 | Hozzáadta:: Tyukbeles | Címkék (kulcsszavak): orosz, háború, összeomlás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Online

Élőkép
Keresés
Névnap

Boldog névnapot!

Pontosidő
Laza Mulatós
Naptár
«  Október 2014  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Friss hírek
Időjárás

Valuta árfolyam
Kik vannak itt
Címfelhő
villanyszerelés alkatrészek én lajos M1 M2 M3 orvos rendelés Sajószentpéter RSS beavatkozás Hadsereg Oroszok hírek betegség borsod Influenza járvány Moszkva Debrecen Gáz mérgezés RTL Klub Lázár János Rákosi Tamás K adóság állam RTL+ anti. facebook facebook bomba metró riadó baleset 3-as bkk metro Neked Felcsút háború orosz összeomlás erős havazás havazás robbanás Belgium Malőr anyagok felújjítás hibaelhárítás Karbantartás szerelés karácsony időjárás Magyarország Érzés szilveszter orbán Mutyi SAS Miskolc Itt éltem itt is akarok meghalni. kabaré Simicska Egyházi rádió SPORT Lusta Öregség szerelem könyvvizsgáló brókerbotrány Buda-Ca Jennifer Nettles & John Glosson - H Jennifer Rush Máté Péte amerikai bunker napfogyatkozás Teljes napfogyatkozás Hofi Géza orbán viktor Roma kérdés Álmos Moldova Luca Csemer Boglárka Sol-Vill Alex-vill Munka órarend Noé gép Miskolc 650 éves Tilinger Attila -- Kaczor Feri : Sz Romeo Búcsúzom csoda kutya a bíbor és a fekete Deák P Mobil - A zöld Csak a jók mennek el Édesanyám
Látogatás
Barátaink:

Honlap létrehozása
Ingyenes Játékok
Online Munkaasztal
Oktató Videók
uCoz Rajongói oldal
Üres
Üres

Bér kalkulátor
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz