Jankovics Lajos
Fordító

Kimutatás

Honlap-menü
Útvonal tervező
Itt hamarosan útvonaltervezés logo lesz.
A fejezet kategóriái
Hírek a honlapról [32]
Minden frissítés ami a honlapon van
Álltalam jónak tartott cikkek [34]
Minden olyan cikk amit szerintem érdemes elolvasni
Kedvenc zenéim [4]
Minden olyan zene ami tetszik
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 4
TV műsorok
Kedvenc oldalaim

Google
Facebook
Mailbox
Freemail
Flash Rádió
Játék
Repülők légtérben
RSS
Blatcasta RSS
YouTube RSS

Statisztika
Belépés
Facebook
Főoldal » 2015 » Március » 15 » Megtaláltuk, ki volt a bedőlt Buda-Cash és a Hungária Értékpapír könyvvizsgálója
20:12:36
Megtaláltuk, ki volt a bedőlt Buda-Cash és a Hungária Értékpapír könyvvizsgálója

Megtaláltuk, ki volt a bedőlt Buda-Cash és a Hungária Értékpapír könyvvizsgálója

Kicsi a világ, éveken keresztül ugyanaz volt az auditor a két lekapcsolt brókerháznál. Tavaly aztán volt némi változás.

Megvan, ki volt a könyvvizsgálója a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nek és a Hungária Értékpapír Zrt.-nek éveken keresztül: a Gyimesi & Társa Könyvvizsgálói és Tanácsadó Kft. Ám tavaly megmagyarázhatatlan okból változás történt.

A Hungária közgyűlése 2013. május 5-én bízta meg újabb 5 évre a Gyimesi & Társát azzal, hogy a társaság személyében a 2013. június 1-jétől 2014. június 1-jéig terjedő időszakra Karácsondi Mária lesz a könyvvizsgáló. A 2014. március 20-án a Hungária részvényesei számára elkészített független könyvvizsgálói jelentést azonban Karácsondi már nem a Gyimesi & Társa, hanem a Vallin Kft. nevében írta alá. A 3 millió forintos törzstőkéjű Vallin Kft.-ben Karácsondinak 2008 áprilisa óta van üzletrésze. A Hungária Értékpapír Zrt. 2013. évi beszámolójához csatolt, ugyancsak 2014. március 20-i keltezésű kiegészítő mellékletben is már a Vallin Kft. és Karácsondi Mária szerepel könyvvizsgálóként, anélkül, hogy egyetlen szó esne arról, miért szűnt meg a Gyimesi & Társa cég 2018. június 1-jéig szóló megbízatása, valamint arról, hogy a Vallin mandátuma meddig szól.

Csakhogy a Vallin és Karácsondi is csak 2014. május 31-ig volt a Hungária auditora, akkortól ugyanis az ALPINE Gazdasági Tanácsadó és Könyvvizsgáló Kft., személyében pedig Forgács Gabriella a cég hivatalos könyvvizsgálója. Az ALPINE-nak szintén van kapcsolódása a Buda-Cashhez: e cég a könyvvizsgálója annak az OPIMUS Group Nyrt.-nek, mely 2013-ban került a Buda-Cash Brókerház alapítójának, Pintér Zoltánnak a tulajdonába, még Phylaxia 1912. Holding Nyrt. néven (utóbbi a profiltisztítás után Opimus Group néven működött tovább).

Az OPIMUS február 28-án, a Budapesti Értéktőzsde honlapján megnevezett 5 százaléknál nagyobb három tulajdonosa közül a legnagyobb, 19,63 százalékos pakettet a CZ-FÉM Fémfeldolgozó Kft. birtokolta, mely cég a Buda-Cashhel azonos címre, a Ménesi útra van bejegyezve, egyik tulajdonosa pedig Gyarmati János, a Buda-Cash vezérigazgatója. 5,78 százalékos OPMIUS-részvényes volt a HIDASHÁT-51 Kft., mely Pál Gyula, a Buda-Cash igazgatósági tagjának érdekeltsége. Míg a Buda-Cashnek közvetlenül 5,25 százaléka volt az OPIMUS-ban.

Az kevésbé meglepő, hogy a Buda-Cashnek és a DRB Bankcsoportnak is a Gyimesi & Társa volt a könyvvizsgálója – Gyimesi Katalin személyében –, hiszen azonos a tulajdonosuk.

Kategória: Álltalam jónak tartott cikkek | Megtekintések száma: 293 | Hozzáadta:: Tyukbeles | Címkék (kulcsszavak): könyvvizsgáló brókerbotrány Buda-Ca | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Online

Élőkép
Keresés
Névnap

Boldog névnapot!

Pontosidő
Laza Mulatós
Naptár
«  Március 2015  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Friss hírek
Időjárás

Valuta árfolyam
Kik vannak itt
Címfelhő
villanyszerelés alkatrészek én lajos M1 M2 M3 orvos rendelés Sajószentpéter RSS beavatkozás Hadsereg Oroszok hírek betegség borsod Influenza járvány Moszkva Debrecen Gáz mérgezés RTL Klub Lázár János Rákosi Tamás K adóság állam RTL+ anti. facebook facebook bomba metró riadó baleset 3-as bkk metro Neked Felcsút háború orosz összeomlás erős havazás havazás robbanás Belgium Malőr anyagok felújjítás hibaelhárítás Karbantartás szerelés karácsony időjárás Magyarország Érzés szilveszter orbán Mutyi SAS Miskolc Itt éltem itt is akarok meghalni. kabaré Simicska Egyházi rádió SPORT Lusta Öregség szerelem könyvvizsgáló brókerbotrány Buda-Ca Jennifer Nettles & John Glosson - H Jennifer Rush Máté Péte amerikai bunker napfogyatkozás Teljes napfogyatkozás Hofi Géza orbán viktor Roma kérdés Álmos Moldova Luca Csemer Boglárka Sol-Vill Alex-vill Munka órarend Noé gép Miskolc 650 éves Tilinger Attila -- Kaczor Feri : Sz Romeo Búcsúzom csoda kutya a bíbor és a fekete Deák P Mobil - A zöld Csak a jók mennek el Édesanyám
Látogatás
Barátaink:

Honlap létrehozása
Ingyenes Játékok
Online Munkaasztal
Oktató Videók
uCoz Rajongói oldal
Üres
Üres

Bér kalkulátor
Copyright MyCorp © 2020Honlapszerkesztő - uCoz